VARAUSEHDOT DIAKONISSAN ELI SISAREN ASUNTO 2+2

Varauksen tekijän tulee olla varausta tehdessään täysi-ikäinen (18 vuotta täyttänyt) ja Vuokin Rajaseutukirkko ry:n tai muun yhteisön jäsen.

Varauksen voi tehdä sähköpostilla tai puhelimella yhdistyksen sihteeriltä. Yhteystiedot tästä linkistä.

Lasku lähetetään asiakkaan sähköpostiin noin kahdeksan viikkoa ennen vuokra-ajan alkua. Laskun eräpäivä on kuusi viikkoa ennen vuokra-ajan alkua. Jos asunto vuokrataan myöhemmin kuin kahdeksan viikkoa enne vuokra-ajan alkua, vuokra laskutetaan per heti.

Varaus on vahvistettu, kun asiakas on maksanut laskun eräpäivään mennessä. Maksamalla laskun asiakas myös hyväksyy nämä varausehdot ja on tutustunut vuokrakohteen varusteluun.


Vuokrakohde

Vuokraan sisältyy varatun lomakohteen käyttöoikeus varatulle ajalle sekä normaalit energiakulut, kalusteet, keitto- ja ruokailuastiat, ruokailuvälineet, patjat, peitot ja tyynyt sekä liinavaatteet (pussilakanat, tyynyliinat ja aluslakanat) ja wc-paperit.

Soutuveneen ja pelastusliivien käyttö sisältyy vuokrahintaan. Venettä käytetään omalla vastuulla. Huomioi Vuokkijärvellä hyvinkin äkkiä vaihtuvat sääolosuhteet!

Astianpesuaineet, perusmausteet ja talouspaperit eivät sisälly vuokrahintaan.

Asunnossa tulee käyttäytyä huolellisesti ja vastuuntuntoisesti kirkon henkeen sopivalla maltillisuudella. Mikäli kirkossa on asunnon vuokraushetkellä jokin tapahtuma, etenkin hää-, kaste- tai muistojuhla, tulee käyttäytyä kunnioittavasti tilaisuus huomioiden.


Vuokra-aika

Asunnon vuokra-aika alkaa saapumispäivänä klo 16 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12 ellei toisin ole sovittu.

HUOM! Arvioitu saapumiskellonaika tulee ilmoittaa viimeistään pari vuorokautta ennen varauksen alkamista yhdistyksen sihteerille. Näin varmistat, että saat asunnon avaimet ilman viivästyksiä kohteeseen saapuessasi.


Henkilömäärä

Kohdekuvauksen henkilömäärä 2 + 2 tarkoittaa, että asunnossa on kaksi varsinaista vuodetta ja kaksi lisävuodetta. Asuntoa saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu kohteen kuvauksessa vuodepaikkamääränä.

Mahdollisista yövieraista, juhlista ja muista tilaisuuksista, joissa lomakohteen henkilömäärä tilapäisesti ylittyy, on sovittava erikseen yhdistyksen kanssa. Teltan, asuntovaunun tai vuokrattavien välineiden (kuten kylpypalju) käyttö kohteen tontilla ilman yhdistyksen lupaa on kielletty.

Siivous

Vuokralainen on vastuussa siivouksesta vuokra-aikana ja lähdön yhteydessä.

Asiakkaan tulee huolehtia seuraavista asioista: - roskien lajittelu ja vienti- lattioiden imurointi ja pesu - mattojen tamppaus- astioiden tiskaus- pöytäpintojen pyyhintä- liinavaatteiden poisto petivaatteista ja kasaus yhteen kasaan- wc- ja suihkutilan siistiminen- piha-alueen, veneen ja nuotiopaikkojen jättäminen siistiin kuntoon.

Mikäli siivousta ei ole asianmukaisesti tehty ja asunto joudutaan siivoamaan ennen seuraavaa vuokralaista, varauksen tekijältä peritään korvauksena vähintään 100 euroa tai todellisten kustannusten mukainen korvaus.

Loppusiivous on myös mahdollista tilata etukäteen varauksen yhteydessä 100 euron hintaan. Asunnon tulee olla kuitenkin yleissiisti, astiat tiskattu ja roskat lajiteltuna ja vietynä roskikseen.


Mahdolliset vahingot

Asunnon varaaja on vastuussa oman ryhmänsä mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta asunnossa ja sen pihapiirissä. Vahingoista tulee ilmoittaa välittömästi vuokran antajalle. Pienet vahingot tulee korvata yhdistykselle jo ennen asunnolta poistumista. Suuremmat vahingot tulee korvata yhdistykselle mahdollisimman pian vuokra-ajan jälkeen.

Otathan mukaan kaikki omat tavarasi, kun poistut asunnosta vuokra-ajan päätyttyä, sillä yhdistys ei vastaa asunnolle unohtuneesta omaisuudesta.

Tupakointi on kaikissa sisätiloissa kielletty. Jos asunnossa on kiellosta huolimatta tupakoitu, yhdistys perii asiakkaalta asunnon perusteellisesta pesusta ja tuuletuksesta johtuvat kulut.


Lemmikkieläimet

Lemmikkieläinten tuonti asuntoon on kielletty. Huomioithan, että jos olet vienyt lemmikin mukanasi asuntoon, yhdistyksellä on oikeus vaatia sinua ja lemmikkiä poistumaan asunnolta välittömästi ilman vuokran palautusta.


Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti sähköpostilla yhdistyksen sihteerin sähköpostiosoitteeseen. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut perille.
Jos peruutat varauksen, ei ns. ennakkomaksun osuutta (20 prosenttia lomakohteen vuokrasta) palauteta. Jos peruutat varauksesi viisi viikkoa tai myöhemmin ennen varauksesi ensimmäistä päivää, maksuja ei valitettavasti voida palauttaa lainkaan.

Jos asuntoa ei oteta vastaan tai se otetaan vastaan myöhästyneenä, asiakkaalla ei ole oikeutta vuokran palautukseen. Jos asiakas keskeyttää varauksensa ja poistuu asunnosta ennen vuokra-ajan päättymistä, ei käyttämättä jääneeltä ajalta makseta korvausta eikä asiakas ole oikeutettu vuokranpalautukseen.


Yhdistyksen oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), yhdistys voi peruuttaa varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan.

Jos varaus joudutaan keskeyttämään asiakkaan häiriökäyttäytymisen takia, niin maksuja ei palauteta. Yhdistys ei ole velvollinen maksamaan asiakkaalle lisäkuluja, joita tälle voi mahdollisesti koitua tilanteen seurauksena.

Mikäli asiakas ei hoida maksuja ajallaan, on yhdistyksellä oikeus perua varaus.


Ylivoimainen este

Yhdistys ei vastaa sellaisesta asiakkaalle aiheutuneesta vahingosta, joka aiheutuu ennalta arvaamattomasta ylivoimaisesta esteestä (Force Majeure) tai vastaavasta syystä (esim. sähkökatkot tai luonnonilmiöt kuten leväesiintymät, tai eläimet, kuten hiiret ja hyönteiset), joka ei ole johtunut yhdistyksestä ja jonka seurauksia yhdistys ei kohtuudella ole voinut estää.

Yhdistys ei myöskään vastaa vahingoista tai seurauksista, jotka aiheutuvat normaaleista luonnonilmiöistä.

Mikäli varaus peruutetaan myöhemmin kuin 28 vuorokautta ennen vuokrauksen alkua tai sen aikana sen perusteella, että asiakas ei pääse saapumaan majoituspaikkaan varauksen ajankohtana sen takia, että asiakkaan lähtömaan valtio tai Suomi majoituspaikan sijaintivaltiona ovat asettaneet matkustusrajoituksia epidemian tai pandemian takia, ei asiakkaan suorittamia maksuja palauteta lainkaan. Matkustusrajoitukset eivät muodosta Force Majeure – tilannetta, koska epidemiassa / pandemiassa asetettavat kansainväliset / kansalliset matkustusrajoitukset eivät ole ennakoimattomia.


Varatessaan asunnon asiakas ymmärtää ja sitoutuu siihen, että peruutukseen ja saapumatta jäämiseen sovelletaan em. tilanteissa (pandemia/epidemia) normaaleja varaus- ja peruutusehtoja. Yllä todettua sovelletaan myös siinä tapauksessa, että asiakas ei pääse Suomeen lentojen peruuntumisen tai aikataulujen muuttumisen takia. Varatessaan asunnon asiakas on tietoinen, että lentoyhtiöt voivat peruuttaa ja muuttaa aikataulujaan epidemian tai pandemian takia eikä kyseessä ole ylivoimainen este, koska kyse ei ole ennakoimattomasta tilanteesta.


Suositeltavaa on huolehtia oman matkavakuutuksen voimassaolosta ja selvittämään vakuutuksen ehdot omasta vakuutusyhtiöstä.


Huomautukset ja valitukset

Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden aiheen ilmaannuttua ja varauksen aikana Vuokin Rajaseutukirkko ry:lle. Jos asiakas ei ilmoita havaitsemiaan puutteita heti vuokra-aikana yhdistykselle, katsotaan lomakohteen olevan sopimuksen mukaisessa kunnossa. Vasta vuokra-ajan jälkeen ilmoitettuja puutteita ei voida yhdessä todeta, eikä omistaja ole niistä korvausvelvollinen.

Jos asiakas keskeyttää varauksensa ja poistuu lomakohteesta ennen vuokra-ajan päättymistä, ei käyttämättä jääneeltä ajalta makseta korvausta eikä asiakas ole oikeutettu vuokranpalautukseen.


Avaimet

Sovi avainten luovutuksesta yhdistyksen sihteerin kanssa muutama päivä ennen saapumistasi. Erikseen sovittaessa avaimet voidaan myös jättää asuntoon ennakkoon sovittuun paikkaan.

Asunnon avaimet ovat vastuullasi vuokra-aikana. Jos avaimet häviävät, Vuokin Rajaseutukirkko ry on oikeutettu perimään maksun uusista avaimista ja/tai lukoista sekä muista mahdollisista lisäkuluista.

Ajo-ohjeet


Ajo-ohjeet asunnolle: Suomussalmelta päin tullessa Ala-Vuokkiin käänny Ala-Vuokin keskustasta tienviitasta KESKINEN 15 oikealle. Aja Kovalan sillan yli ja sillan jälkeen käänny T-risteyksestä vasemmalle. Aja Keskisentietä n. 400 m ja käänny vasemmalle, tienviitta Vuokin kirkko. Aja n. 220 m ja olet perillä. Diakonissan asunto sijaitsee kirkon pääsisäänkäynniltä katsottaessa oikealla (oma sisäänkäynti).

HUOM! Arvioitu saapumiskellonaika tulee ilmoittaa viimeistään pari vuorokautta ennen varauksen alkamista yhdistyksen sihteerille. Näin varmistat, että saat asunnon avaimet ilman viivästyksiä kohteeseen saapuessasi.


Lämpimästi tervetuloa majoittumaan Vuokin rajaseutukirkon diakonissan asuntoon!


Vuokin Rajaseutukirkko ry
hallitusVarausehdot on viimeksi päivitetty 13.9.2023